Möte med IP-Only

Styrelsen har nu bokat ett möte med IP-Only den 8:e Maj för att diskutera fiberutbyggnad i Kättilsmåla område. En punkt som styrelsen vill diskutera på det mötet är förstås tidplanen där IP-Only i avtalen endast lovar anslutning inom 24 månader. Här vill styrelsen gärna se att IP-Only förbinder sig till en tydligare och snabbare tidplan samt även klargör tidplanen för hela området.  Då avtalen som IP-Only hittills skickat ut är giltiga till 15:e Maj så är det inga problem att avvakta mötet den 8:e innan ni tar ställning till de avtal som ni fått hemskickade.

Uppdatering 8/5
Styrelsen har nu haft ett givande möte  med representanter från IP-Only, där IP-Only åter bekräftade att dom delar föreningens målsättning att anlägga fibernät i hela området – inte bara i tätorten. Avsikten är att hantera hela området som ett projekt där alla ansluts på samma villkor och till samma pris. Det som kvarstår är mer detaljerad information från Kraftringen angående den kanalisation som dom lagt ned i samband med anläggandet av jordkabel i området. Styrelsen kommer ombesörja detta omgående och vidarebefordra informationen till IP-Only som därefter kan göra en kalkyl för hela området och skicka ut nya avtal till alla boende i området inom ett par veckor – max en månad.
Styrelsens rekommendation till er som inte ännu tecknat avtal med IP-Only är därför att avvakta dessa reviderade avtal.
När dessa nya avtal är utskickade så kommer styrelsen bjuda in till ett informationsmöte för alla boende där IP-Only deltar för att informera mer om projektet och svara på frågor.

/Styrelsen

5 tankar kring ”Möte med IP-Only

 1. Vad kommer det då kosta? Vad kommer det att kosta om man väntar in affärsverken när de gräver.

  1. Priset som IP-Only har i nuvarande avtal är 19015kr efter ROT/RUT avdrag. Det finns ingen nätavgift utan man betalar bara för de tjänster som man sedan väljer att teckna för bredband, telefoni och TV. En unik möjlighet med IP-Only är att dom ger möjlighet att teckna tidsbegränsade abonnemang på t.ex. en dag eller vecka. Det är bra för sommarstugeägare som inte vill betala ett dyrt bredbandsabonnemang för hela året när man bara tillbringar ett par veckor om året i huset.
   Kättilsmåla är inte stort nog för flera fiberleverantörer så det kommer bara finnas ett nät att ansluta sig till. Om IP-Only tecknar tillräckligt med avtal för att ta byggbeslut så finns inget värde för Affärsverken eller någon annan aktör att anlägga sitt eget nät, så den väntan kan i så fall bli förgäves. Att sedan ansluta till IP-Onlys nät i efterhand blir mycket dyrare – på mötet igår nämndes siffran 35 tusen kronor eller mer.
   För de som bor i Kättilsmåla tätort så är ju Affärsverkens prisnivå mer attraktiv är IP-Onlys, problemet är bara att Affärsverken (och även Bredbandsbolaget) inte vill ta helhetsansvar för hela området. Så skulle Affärsverken eller Bredbandsbolaget anlägga fibernät i byn så kommer inte IP-Only att gå vidare med kringområdet vilket innebär att de boende utanför byn inte får någon fiber. Då föreningens uppdrag är att arbeta solidariskt för fiber till alla medlemmarna i området så fokuserar vi på den leverantör som bäst kan tillgodose detta.

   /Styrelsen

 2. När kommer dom nya avtalen? Tänker mest på att dom andra går 15/5, eftersom ni tycker man ska avvakta!?

  1. Målet är att skicka ut dom så fort som möjligt men definitivt inom en månad. Anledningen till att styrelsen rekommenderar att avvakta är vi är måna att få ett avtal som gäller för alla fastighetsägare i området till skillnad från nuvarande avtal som inte berör kringområdet.

   /Styrelsen

   1. Hej!
    Pratade med Gaftas på Ip-only idag och han sa att dom bara kommer skicka ut nya avtal till dom på landsbygden och inte till Kättilsmåla tätort. Hans rekommendation var att fylla i avtalet på nätet el använda det gamla avtalet.
    Mvh Jonas L

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *