Gott nytt 2016

Efter ett något tumult-artat 2015 där byanätsprojektet delades i två delar på grund av regeländringar, därefter övertogs av Affärsverken för att i slutet av året delvis återtas av föreningen, så tar vi nu avstamp i ett nytt år med förhoppning. Innan jul så lämnade föreningen in en reviderad bidragsansökan till Länsstyrelsen för Kättilsmåla kringområde och Länsstyrelsen siktar på att kunna ge besked om bidrag i början av februari. Innevarande period för Landsbygdsprogrammet började 2014 så det är bara två år försenat 🙂

Under kommande vecka har föreningen möte med Kraftringen för att diskutera ev. samförläggningar när jordkabel ska anläggas i Krokebro, längs Djäknemålavägen och Björsmålavägen samt i Giseryd.

I övrigt avvaktar vi nu beslut om bidrag från Länsstyrelsen då det är helt avgörande – håll tummarna!

/Styrelsen

4 tankar kring ”Gott nytt 2016

  1. Hur ligger landet gällande bidrag, samläggning med nedgrävning av elgator etc? Enl källor ska snart nedgrävning av elen påbörjas! Detta tåg vill man väl inte missa??

  2. Vi har avtalat samförläggning med Kraftringen så vi är med på tåget!
    Vi väntar fortfarande på beslut om bidrag från Länsstyrelsen – dom har aviserat att det kommer om ett par veckor. Men redan nu kommer Kraftringen lägga ned fiberkanalisation för oss på de sträckor de gräver.

    /Styrelsen

  3. Utöver att sitta på tåget och hålla tummarna föreslår jag att ansvariga under tiden engagerar sig i att teckna avtal för markupplåtelse där detta ej är gjort, vore synd om saknad rätt till förläggning av kabeln ytterligare försenar projektet. Och, om jag inte missförstått ska detta egentligen vara gjort när ansökan skickas in till länsstyrelsen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *