Information ang. Byanät i Kättilsmåla med omnejd

Information ang. Byanät i Kättilsmåla med omnejd.

Vi i arbetsgruppen har nu gått igenom alla intresseanmälningar och resultatet är att vi når de 50 % som vi eftersträvat. Det innebär att 50 % av hushållen som bor permanent i området har anmält sitt intresse för ett Byanät och är det krav som gäller för att vi skall få det bidrag som möjliggör utbyggnaden. Vi ser gärna att vi blir fler så ta gärna tillfället och argumentera och påverka din granne som ännu inte anmält sitt intresse. Det är fortfarande möjligt att anmäla sig. Ta i så fall kontakt med någon av oss i arbetsgruppen.

Nu tar vi då nästa steg och det blir att bilda en ekonomisk förening som ska ansvara för att projektera, bygga och driva Byanätet. Arbetsgruppen kommer tillsvidare att vara en interimsstyrelse som ser till att bilda föreningen. I föreningen kommer vi att behöva många olika kompetenser då Byanätet blir ett rätt stort projekt, så vi behöver alla frivilliga krafter så du välkommen att anmäla dig till någon i arbetsgruppen.

Hur ser då tidsplanen ut ? Ja, vi jobbar för att projektering och anbudsunderlag skall vara klara före årsskiftet så att vi kan komma igång med byggandet så snart tjälen gått ur marken våren 2014 och att nätet skall vara i drift omkring halvårsskiftet 2014 dvs. om ett år. En mera noggrann tidsplan blir en uppgift för den ekonomiska föreningen.

En av de första uppgifterna för den ekonomiska föreningen blir att teckna en bindande anmälan med de intresserade och i samband med det också fakturera varje medlem en del av kostnaden för Byanätet.

Vi återkommer med information när den ekonomiska föreningen är bildad och när det blir aktuellt med ett medlemsmöte.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *